Szakmai hitvallásom

Szakmai utam során sokféle irányzattal találkoztam, ismerkedhettem meg. Legfőképpen az individuálpszichológiával találtunk egymásra, mert ez az analízis az, ami az emberek közötti egyenlőségre épül. A kisebbértékűségi érzés, a közösségi érzés, a gyengédség igény és a többi individuálpszichológiai kifejezés közérthető fogalmak. Nem csak a pszichológiában és pedagógiában, és a vezető fejlesztésben értelmezhetők egyszerűen, hanem bármely ember számára is egyértelmű jelentéssel bírnak.

Ezen kívül tanultam hipnózist, katathym imaginativ pszichoterápiát, fókusz terápiát, játékterápiát, gyermek és felnőtt pszichodrámát, Ayres terápiát és gestalt pszichológiát. Érdeklődöm a kvantum medicina, NES iránt, és a különböző természetgyógyászati irányzatok, gyógynövények iránt is. Igyekszem holisztikusan megközelíteni az embert, természetes spirituális lényként.

Együtt a természettel

Pszichológusi pályám során jól kamatoztatom a matematikusi múltam, hisz a matematika szigorú, konkrét elveken nyugvó tudomány. Ezen túl az elmúlt több mint 25 év alatt azt is megtanultam, hogy a pszichológia is konkrét tudomány, ok-okozati összefüggéseken nyugszik.

Az emberi lélek felfedezése gyönyörködtet, és megtisztelő, ha egy ember beavat a saját életébe. Mind a gyerekek, mind a felnőttek lelke érdekel, de talán különösen izgalmas felfedezni a magzati, lelki síkot, és a csecsemőkori családi interakciók hatásmechanizmusát.

Ha a pszichés hatás mechanizmusokat feltárjuk, az énen belül, a párkapcsolatban, a munkahelyen, a barátok között, a családon belül vagy nagyobb környezetben, elénk tárul egy olyan világ, aminek megismerése felszabadítja a lélek által a testet is. Így az ember felvidulva újraindulhat.