Vélemények a Női tréning-táborról

“Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen élményeket kaptam a tréning alatt, de rájöttem, hogy ez egy komplex dolog, érzés, útmutatás volt. Sok-sok apró momentumból, élményből áll össze az az érzés, amit kár darabokra szedni. Voltak a határaimat feszegető momentumok, de azt gondolom, hogy ebből is tanulnom kellett.Kiemelhetnék akár egy két meghatározó eseményt, de ami fontos számomra, az az, amit megváltoztatott az életemben ez a tréning. Minden nap eszembe jut, hogy mit szeretnék, milyen embereket szeretnék magam mellett tudni.  Mi az, ami igazán fontos és mi az, amiért nem érdemes az energiámat pazarolni.Ha összegeznem kellene :A legfőbb élmény számomra az a sok szeretet és pozitív gondolkodásmód megtapasztalása volt, ami belőletek áradt Irénke és Edit. Köszönöm, hogy irányítottatok és vezettetek!”
Sz.

“Ezúton szeretném én is megköszönni, hogy részese lehettem az első női tréning táborotoknak.
Amikor jelentkeztem, illetve elindultam Berekfürdőre, csak halvány elképzelésem volt arról, hogy mi várhat rám (ránk).
Nem volt könnyű minden pillanatot átélni és tovább élni, de azt gondolom a táborban szerzett élmények, tapasztalatok, gondolatok, érzések nagyon meghatározóak voltak részemre, napokig – sőt hetekig – a hatásuk alatt voltam. Bízom benne, hogy sok mindent fogok tudni hasznosítani majd az életemben, és segítségemre lesz, ha az élet úgy hozza.
A környezetemben élő nőknek (barátoknak, ismerősöknek, családtagoknak) próbáltam elmesélni, hogy mit kaptunk Tőletek, de szavakkal nem lehet igazán átadni, azt át kellett élni. Azt mindenesetre elmondhatom, hogy szinte mindenkinek felkeltette az érdeklődését.
Köszönöm szépen a szervezést is, a hely ideális volt, szép környezet, kedves személyzet, finom ételek, kényelmes szobák.”
A.

“Számos érdekes emberrel és történetükkel ismerkedtem meg, mivel mindenki azt a témát hozta, ami az életében a leginkább foglalkoztatja, és amelyben az előrejutása nehézkes. Nem csak a saját kérdéseimre kaptam választ, hanem a csoporttagok által felhozott témákból is tanultam. Az a tipikus érzés kerített hatalmába, hogy ez már velem is megtörtént, ez a cipő engem is szorított, szorít.
A női tréning alatt felfedeztük, hogy kik is vagyunk valójában a maszkok és legfőképpen az életünket akadályozó problémáink mögött, mi az, ami igazán fontos számunkra nem csupán a környezetünk elvárása, egyfajta megfelelési kényszer. Alkalom nyílt, hogy anyaként az anya-gyerek problémában a gyermek oldaláról megérezzük, lássuk a kapcsolatunkat, avagy feleségként a férjünk-, mennyként az anyósunk szerepét. A gyakorlott, jó kompetenciákkal bíró szakemberek a problémák háttér okait festéssel, rajzolással, maszkkészítéssel, illetve meditációval segítették a felszínre hozni.Az egész egy érdekes önismereti időutazás volt számomra, amely nem csak a múltba, hanem a jövőbe is elvitt, ez által teremtve maximum profitot a jelenben.”                                                                                          Sz.

“Szeretném megköszönni azt a sok biztató szót, türelmet, elfogadást, szeretetet és támogatást, amit a táborban kaptam Tőletek. Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy el tudjam fogadni és meg tudjam szeretni önmagam (ami persze egy hosszabb folyamat, de mindig közelebb kerülök hozzá). Egy csodás közeget, közösséget tudtatok varázsolni, amiben igazán önmagam lehettem, minden megfelelési kényszer és elvárás nélkül. Az együtt töltött 4 nap alatt olyan intenzív és mély élményeket kaptam, amire jó visszagondolni és építkezni belőle a nehezebb időszakokban, egy igazi kincsesláda.A tábor után az első munkanapomon az egyik kolléganő csak értetlenül nézett rám, figyelt és csak ennyit mondott: “Mi történt veled, olyan más vagy…” 🙂
Ő persze nem tudta hol voltam, de ezzel a mondatával megerősítette, amit végig éreztem.. Sokkal inkább merek önmagam lenni, belevágni új dolgokba és szabadabban élni.  Boldog vagyok és köszönöm az élményt, amit átélhettem, megélhettem veletek, a segítségetekkel.Ezt az élmény minden nőnek kívánom és remélem egyre többen és többször érezhetjük, hogy nőnek lenni jó, sőt csodálatos!!!Köszönök minden percet!”
D.

“Most sokkal nyugodtabb vagyok és kiegyensúlyozottabb belül. És csendesebb kívül. Fontosabb lettem önmagam számára. Nyugodtabban, lelkiismeret-furdalás nélkül tudok pihenni. Ez eddig nem volt rám jellemző, hajszoltam a feladatokat, lehetőségeket  és állandóan fáradt voltam. A munkám és fontosságom tudata mindennél fontosabb volt. Egyedül élő, vezető beosztásban dolgozó nő vagyok. Most  maga a létezés, a jelen pillanat is élmény. Már mindegy, hogy fontos vagyok, vagy sem. Mintha letettem volna a terheimet, könnyű a hátam, a vállam. Ezután a néhány, együtt töltött nap után az ’élet’ fontosabbá vált, mint amilyen eddig volt. És lassan visszajött a fény is. Fizikailag is látszik a változás. Letettem az autót, gyalog járok dolgozni, hallgatom a madarak csiripelését reggelente. Rácsodálkoztam a ’külvilágra’. Más ruhákat hordok, lazább-nőiesebb felsőket és gyönyörű kendőket vettem. Pál Feri egyik mondata jut eszembe: már nem egyedül vagyok, hanem magammal. Most könnyebb és jobb így.” Köszönöm                                                             Sz.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük