CSEND tábor

ELMARAD!

   C   S    E   N      D

                                                      tábor     a hagyományosnak mondható Csend táborom most a tavaszi napfordulókor, a Földünk ciklusváltásának kezdőidőpontjában

A tél a csend, a belső csend megtalálásának az ideje. Most a télből a tavaszba fordulásunk napja a Földünk ciklusváltásának kezdete is a tolték naptárrendszer szerint, a következő több ezer éves periódusának indulása. Az élettel teli csend az örömteli várakozás ideje, csendje. Elvonulós tréning-táborunkban olyan csend élményt hozunk létre, mely által a résztvevők beléphetnek saját csendjükbe, a létezés örömének csendjébe. Ekkor összetalálkozunk mély Önvalónkkal és a természetes spiritualitás átélése számunkra a jelenlét erejét feltöltőerővel tudatosítja. Így feltöltődve, együtt élhetjük meg önmagunk belső békéjét és azt, hogy a csend összeköt bennünket másokkal és a világmindenséggel, a belső erőnk, a belső világunk tudatos ébredésével.

„Az élettel teli csend a létezés örömének a csendje.”

5 napos elvonulós tréning-táborba várom a résztvevőket egy varázslatos  helyre a Mecsekbe, a Magyarszék és Mánfa között lévő Bánusz tanyára, a Karmelita Nővérek Lelki Gyakorlatos helyére a MaranaTha házba, hogy együtt halljuk meg a csend hangját. Ebben a különleges környezetben a lélek ébresztésének módszereire támaszkodva indulunk el együtt, tudatos önismeretre lelni, őrizni egészségünket, a mentális egységérzetünket individuálpszichológiai analízissel, pszichodrámával, relaxációval, meditációkkal, képzőművészeti eszközökkel és a természet adta lehetőségekkel, a napnyugta és a napfelkelte szimbolikus erejére támaszkodva .

A tréningre jelenleg a járványügyi helyzetre való tekintettel csak előzetes egyeztetés után várom az érdeklődőket. Az elvonulós tréning – táborban maximum 10 fő vehet részt.

Tréningvezető, „a csend hangjának szeretője”

Szabó Irén: klinikai szakpszichológus, kiképző szakpszichoterapeuta,

több, mint 25 éves pszichológusi és csoportvezetői tapasztalattal.

Helyszín: http://www.karmelita.hu/vendegfogadas/maranatha-lelkigyakorlatos-haz/ 

Elhelyezés: 1 ágyas szobákban, *** csillagos minőségű szállás (saját fürdőszobával) teljes ellátással

Utazás egyénileg.

 

 

 A Csend tábor időpontja: 2021.március 17-18-19-20-21

Érkezés 2021. március 17-én  13-ig,  a program kezdése 14 órakor. 18-án és 19 -én még a szó és a nonverbális elemek segítségével közelítünk a csendhez. A túlfeszített időképünkből indulva haladunk a csend, az időtlenség birodalmába. Több meditációs helyzet is  beépül a programba. 19-én a Csend, a Belső csend megélése történik.  19-én a jelenlétünket szavak nélkül kell megmutatni, megélni. Természetesen megélésünket segíti spirituális értelemben is a megindítóan szép természeti környezetre való ráhangolódás, a jelenlét megértése, a jelek felfedezésének bátorsága. 20-án és 21-én közösen dolgozzuk át belső megéléseinket, a tavaszi napforduló erejét is hasznosítva. A tudatosításhoz minden fentebb megnevezett módszer hozzájárul. Így jutunk vissza megújulva, feltöltődve, felerősödött jövőképpel a hétköznapjainkba. A belső ritmus váltás az egészségünkhöz, a teljességünkhöz való tudatos visszatalálást segíti. Program zárás: 21-én 14-kor  közös ebéddel.

Az önismereti találkozás célja a saját belső, lelki, mentális erőforrások felismerése, megélése és tudatosítása.

Részvételi díj a Jelentkezési lapon található  http://www.eletkerek.hu/kepzesek-treningek-tanacsadas/csend-kurzus/jelentkezesi-lap-csend-kurzus/ !

Érdeklődni: Szabó Irénnél az esti órákban a 30/998-48-56-os telefonszámon, eletkerek@eletkerek.hu email címen.

Jelentkezés: A Jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj befizetésével lehetséges!

Az előző lengyelországi CSEND táborok  résztvevőinek visszajelzéseiből:

“Hihetetlen belső utazás, amit egy kis csapat és Irénke támogatása tesz felejthetetlen élménnyé!”
Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk fontos kérdések mellett felszínesen elsiklani és alapvetően jelentéktelen dolgokkal töltjük időnk jelentős részét. Az emberi kapcsolatok igazi megéléséhez azonban elengedhetetlen saját magunkkal egyenesbe kerülni. Megérteni kik is vagyunk valójában, mit szeretnénk elérni, milyen értékek fontosak számunkra. Számomra ehhez teremtett tökéletes lehetőséget a Csend Tábor. A belső felismerések megértésében és feldolgozásában fontos szerepe volt a kis csapatunknak, mert saját élményeinkkel, tapasztalatunkkal és visszajelzéseinkkel segítettük elő a lehető legmélyebb megértést, természetesen Irénke szakmai és emberi támogatása mellett.
A helyszínválasztás tökéletessége, a professzionális irányítás és a csoporthoz igazított menetrend tették egyedivé a  Csend Tábort! Ezúton is köszönöm, hogy részese lehettem! Attila

 
 

…Megérteni magunkból egy darabot felemelő érzés. Szinergiában lenni a lételemekkel, a földdel, a vízzel, a tűzzel, a levegővel, a természet erőit érezni, összhangban lenni velük, megtalálni a belső békét, az egyensúlyt, harmóniában lenni a mindenséggel, ezt nyújtotta nekem a Csend kurzus.

Napjaink zsongó zűrzavarában időnként nem találjuk önmagunkat, nagyon tudatosan kell irányítani a gondolatainkat és a tetteinket, hogy minden nap önmagunkra találjunk, meglássuk a lényeget és azzal foglalkozzunk, ami valóban fontos,  könnyen kizökkenthetnek a napi zajok, határidős feladatok, megzavar bennünket a  hömpölygő, üvöltő emberfolyam a föld alatt és felett.

Pozitív emberi kapcsolatokat építeni, értő figyelemmel hallgatni embertársainkat, hagyni hogy a legmélyebb gondolatok is el tudjanak jutni a fülünkhöz, talán a legfontosabb amit tehetünk másokért és önmagunkért.

Csak úgy lenni, érezni a létünket, megcsodálni a természet szépségeit, csak úgy várakozni, felismerni, beazonosítani a bennünk lévő korlátokat, félelmeket, gondolatcserék alapján más fényben látni a világot, felfedezni önmagunk szépségét, nemességét, rátalálni az energiaforrásainkra erre adott lehetőséget ez a pár nap a hófedte hegyekben, Bacledówkában.

Azok a napok amelyeket egymással minőségi beszélgetéssel töltöttünk, új kapukat nyitottak, inspiráltak egy számomra elérhető szebb, minőségibb életre.

Tökéletes évkezdés, amely erőt adott az új év feladataihoz, s a bennem lévő rejtett erőforrásokat megmutatta számomra, amikor úgy érzem, hogy szükséges van valami többre, plusz energiára, tudom, hol és hogyan találom meg.

Öleléssel és szeretettel, Mária

 

Nagyon örülök, hogy részt vehettem a lengyelországi Csend-kurzuson. A helyszín csodálatos volt, a hotel tökéletes választásnak bizonyult mind ellátás, mind a szobák szempontjából.Jobban nem is indíthattam volt az idei évet!! 🙂

Bár csak kis csoportban voltunk, de szerintem pont megfelelő volt a létszám a “munkához”.

Fontos, hosszú és mély belső utazáson vettem részt ebben az 5 napban. Nagyon sokat fejlődtem, és az önismeretem is eggyel magasabb szintre jutott hála Neked és a csoport többi tagjának.Ha csak az kint eltöltött napokra gondolok vagy az elkészült képeket nézegetem, melegséggel telik meg a szívem. ❤

Bármikor szívesen csatlakozom egy másik kurzusodhoz is. 🛩🌍, Marcsi