NLV Klub – Női vezetői szerepek a logisztikában, nem csak Nőknek

Női vezetői szerepek a logisztikában,
Nem csak Nőknek

„Az egész napos „szeánszot” kifejezetten hasznosnak értékelem, sok érdekes és új dolgot hallottam, melyet reményeim szerint a későbbiekben hasznosítani tudok majd!”
Bús Krisztián (Red Bull Hungária Kft.)

A téma érdekfeszítő, és újító a hazai logisztikai életben. Elsőként a NagyvállalaNLVtok Logisztikai Vezetőinek Klubja szervezte meg kifejezetten a vezetőknek szóló interaktív tréninget „Női vezetői szerepek a logisztikában, Nem csak Nőknek” címmel, nem titkoltan hagyományteremtő céllal. Az esemény szakmai vezetője Birizló-Szabó Irén, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta volt, aki 25 éve meghatározó szereplője a szakmának és 12 éve foglalkozik logisztikai vezetőkkel.

Nagy érdeklődés és kíváncsiság előzte meg a rendhagyó logisztikai rendezvényt, 20 szakember részvételével ismerhettünk meg olyan technikákat, emberi és HR készségeket, melyek elsajátításával eredményesebben végezhetjük munkánkat, hatékonyabban tudunk együtt dolgozni másokkal.

„Nagyon hasznosnak találtam a programot! Főként úgy, hogy NLV 02mások szakmai gondjait-problémáit is láthattuk-hallhattuk, átélhettük, s hogy közösen is segíthettünk egymásnak. S hogy nem csak a szakembertől kapta meg mindenki az elemzést és véleményt, netán egy segítő kérdést a probléma megoldásához, avagy továbblépéshez, hanem a közös cipőben járó kollégáktól.” Ladányi Andrea (Legrand Zrt.)

Korábban az NLV Klub nemzetközi konferenciáján nagysikert aratott a női logisztikai vezetők számára meghirdetett workshop program, így a visszajelzések alapján került megszervezésre ez a rendhagyó önismereti tréning október 10.-én Budapesten, immár a másik nem képviselőinek bevonásával!

A részvétel csak korlátozott számban volt lehetséges, az első „kiválasztott” résztvevők olyan nagymúltú cégek logisztikai vezetői voltak, mint Leier Hungária Kft, Red Bull Hungária Kft, Univer Product Zrt, Naszálytej Zrt., Hermes Áfesz, akik nap, mint nap nehéz döntésekkel, szituációkkal találják szemben magukat! A rendezvény sikerét mutatja, hogy a résztvevők lehetőséget kaptak az őket foglalkoztató kérdések megvitatására, erősségeik és gyengeségeik közös elemzésére, melynek eredményeként személyre szabott hasznos praktikákkal és értékes kapcsolatokkal gazdagodtak.

Sőt, az egy napos rendezvény további folytatásra vár, a szervezők, a szakmai vezető és a résztvevők is egyetértettek abban, hogy nagy szükség van erre a tréningre, nagy űrt tölt be a vezető képzésben:

„Amint az a rendezvényen is elhangzott majdnem mindenki részéről, olyan beszélgetést indítottunk el, amihez nem elegendő 6 óra. Véleményem szerint folytatni kellene a téma további tárgyalását, illetve, a feltett kérdések teljes körű megválaszolását.” Hegyi Zoltán (Univer Product Zrt.)

A személyre szabott foglalkozás mindenki számára hasznos és gyakorlatias útmutatóul szolgált, rámutatva arra, hogy hogyan lehet valaki hatékony és nélkülözhetetlen vezető a szakmában.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a Klub hosszú távú célja a vezetői tréning folytatása, rendezvénysorozattá alakítása Birizló-Szabó Irén, klinikai szakpszichológus vezetésével.