Életkerék Kiadó

Megjelent az Életkerék Kiadó első könyve!

RéSzabó Irén: AZ IDEGEN MESTER

Nyomtatott, Ebook és  Hangoskönyv változatban, az Életkerék Webshopon keresztül a www.ireszabo.hu  -n rendelhető.

Aki a nyomtatott verziót megvásárolja, ingyenesen töltheti le az ebook-ot és a hangoskönyvet a webshopból enkriptált azonosítóval rendelkező kupon segítségével.

Az ebook és a hangoskönyv letölthető és CD-s változatban is külön elérhető illetve letölthető az Életkerék Webshopban, www.ireszabo.hu-n.

RéSzabó Irén: Az idegen mester című könyve egy szemléletváltásra késztető könyv. Hiánypótló, mert összekapcsolja a lelki és a spirituális folyamatokat a hétköznapokkal. Megmutatja, hogy a tudatosság egyúttal természetesség is. Lényegre törő egyszerűséggel vezeti be az olvasót a saját életébe, a jelene alapjainak színfalai mögé. A könyv a pszichológus szerző több, mint 25 éves gyógyítói, tanítói és művészi tapasztalatára épül. 21 fejezetben, 21 képpel, 14 törvény által, 33 élő történeten keresztül, sodró lendülettel.

Az idegen mester a tudatosság a természetesség és az egyszerűség egy tőről fakadó bölcsességével gondolkodni tanít! Sok-sok érzéssel, tisztán, szeretettel, derűvel.

Gyógyító könyv. Miközben olvassák vagy hallgatják, az idő alatt is gyógyít. Az élőbeszéd módján kommunikál az olvasóval. Rétegei vannak, emésztgetni kell, érdemes többször elolvasni, átélni a képeket. Minél többször olvassák, annál inkább kibontakozik az ereje, a rétegei, bensőségesen, jótékonyan, bátor szeretettel támogatóan, egészlegesen.

 

 

A facebook-on “Egy pszichológus lelkének rezdülései” oldalon is talál tőlem írásokat, szeretettel ajánlom.  https://www.facebook.com/lelekrezdules/?ref=bookmarks

 

 

BLOG itt:

2020. Március

Engedje meg, hogy  ibolya virágokkal lepjem meg Önt.

Az ibolya csokor kontra karantén

Rengeteg ibolya van idén az udvaron, a fűben. Mindig elgondolkodom, hogy miért most? Mit is mond a természet azzal, hogy az idén sok-sok ibolya van, nemcsak az én kertemben? Az ibolya, a tavaszi napforduló virága, alig látszik ki a földből, de mégis tudunk neki örvendeni. Az ez évi napfordulóval valami mást is megismerünk a világból, mint eddig. Most nagy számban mutatja magát az ibolya virág. Az ibolya, ez a kedves kis virág, a megújulás virága. Amikor már láthatóan legyőzi a fény a sötétséget, akkor nyílik, a fény győzelmének reményét kifejezve. „Mária alázatossága” virágának is nevezik. Amiatt, mert Mária testesíti meg a Teremtő akaratának elfogadásával a szolgálatkészséget. A Mindenható akarata és az ember kicsinysége között az alázat teremti meg a hidat. Ahogyan az ibolya ártatlanul nyílik a hideg földből a fényre törekvően.

Én is szedtem már több csokorral és szerényen illatozik a lakásomban. Imádom az illatát, közel hajolva hozzá átjár valami diszkrét tisztaság, áthatol az ibolyából belém. Rögzíteni tudom. Próbálják meg a kép segítségével felidézni önmagukban ezt az érzést, biztos már sokszor szagolták életükben ezt a piciny virágot és csodálták egyszerű szépségét! És csak csodálják…, felidézve…, és csak csodálják! Hagyják, hogy hasson!

Az ibolya a tavasz egyik első növénye, az illatán kívül a színével, az ibolyaszínnel sok féle gyógyító erőt lehet mobilizálni, tudatosan is. Az ibolyaszín, az ibolyaszínű fény, és az u.n. ibolya láng a tudatalattink számára ismerős. Az agy is felismeri, hisz minden szín egy bizonyos frekvencia hullám, amit jelen esetben ibolyaszínnek neveztünk el. Igazából az agy, csak a hullámot érzékeli, de színnek nevezzük. Képzeletben is képesek vagyunk „látni”. Az ibolyaszín a kegyelem, a megbocsátás belső folyamatait hozza működésbe bennünk úgy, hogy még a múlt hibáinak az emlékét is képes megváltoztatni. Milyen nagyszerűen működik számunkra a természet!

Miért is írok ezekről a karantén idején? Azért, hogy bizonyosságokat adjak a természet ereje segítségével, hogy a Teremtő mutatja, hogy jó úton járunk és megoldáshoz vezetnek erőfeszítéseink. Együtt kijutunk a bajból! Bízom abban, hogy tudnak a sorok között olvasni és megőrizzük együtt a reményt a szívünkben és a jóra, a fényre fordítjuk tekintetünket ibolya fejünkkel.

A korona vírus üzenete

A CSEND táboromban készült ez a kép. Akkor éppen a napfelkelte csodálatos élménye után voltunk és az egyik elbűvölő kedvességgel élő nő készítette a képet, rólam.

Azért vettem elő ezt, mert most a saját csend táborunkban kell lennünk. A csend táborba azért megyünk el, hogy elszakadjunk a hétköznapi felgyorsult, eszeveszett világunktól és belépjünk a saját szeretet terünkbe, tudatosan rátalálva gyökereinkre és a spiritualitásunkra. Arra, ami maradandó érték számunkra.

Miért nevezem ezt most Csend tábornak? Az elvonulás miatt. A saját otthonunkba.

Fizikai szeparáció! Mi célból? Azért, hogy érzelmileg tudatosan nyissunk a szeretet kapcsolatainkban, a családunkban a családi értékek felé. A hétköznapi családon belüli megélések jelentőssé tételének irányába. Azért, hogy ne feledjük az eredendő összetartozást a családban. Azért, hogy legyen ennek tere, határai. A vírusok hozzátartoznak az élethez, normál esetben csak edzik, coacholják az immunrendszerünket. De most figyelmeztetnek bennünket arra, hogy már nem vagyunk képesek a saját határainkat védeni. Vagy a fizikális, vagy az érzelmi, vagy a mentális túlterhelés miatt. Ekkor az immunrendszerünk sem védekezik ellenük, mert már nem kapnak parancsot a védekezésre, vagy nem ismerik fel, hogy ki az ellensége a testnek. A psziché nyelvére lefordítva ezt, az immunrendszer működtetésében a léleknek, persze az agyon keresztüli irányítással, elsődleges szerepe van. Ha tudatosan nem kísérjük figyelemmel a terhelésünket, és nemcsak kísérésről van szó, hanem kézben tartásról, komolyan vételről, akkor az immunrendszerünk nem tudja végezni a feladatát a megfelelő módon. Egyértelmű parancsra van szüksége! És mi ez a kód, mi ez a parancs, ami meghatározza a teljes gőzzel működő saját határvédelmünket? Annyira egyszerű! Szinte alig merem leírni! Szóval csak ennyi: Szeretek élni, örülök az életemnek! Ez az az utasítás, ami bekapcsolja az énfókuszú kiegyensúlyozott határvédelmet! Természetesen működésbe hozza az öngyógyító mechanizmusokat! Az immunrendszer a maga módján lerombolja a „rosszat” és teret ad ez által a saját gyógyító programjainknak! De belső hitünk mélységében kell, hogy legyen az életünk öröme!

Vissza találni az életünkben a létezés értelméhez! Lehet, hogy már a munkahelyi követelményeket jobban szem előtt tartjuk a családi igényeknél? Vagy már idős emberként belefáradtak az életükbe, nincs már öröm benne? Ideje van annak, hogy ne csak túléljük a hétköznapokat, de megéljük a saját és családi létünk örömét. Elszoktak a szülők az élet tanításától! Elszoktak a szülők a gyerekek hétköznapi életbe való bevonásától, a nagy rohanásban. Valójában annak van óriási jelentősége a felnőtt életben, hogy tudatosan megtanuljuk az életet működtetni, jóvá tenni! A gyerekek nem ismerik meg most gyermekkorukban, hogy mi is kell a jó, boldog felnőtt élethez. De mi felnőttek tudjuk ezt? Vagy csak a megélhetésért folytatott családon kívüli „harcban” kergetjük az elképzelt céljainkat, Amik már nem a családi közös hétköznapi létünk öröméről szól, hanem valami nem létező csak a jövőre irányuló illúzió kergetésről. Mennyi az elég az életünkhöz a mérhető jóból? A fizikai világ mérhető, mennyi belőle az elég? Mennyi szükséges a nem mérhető érzelmekből? A családon belüli szeretetet nem elég tudni, hogy van! Át kell élni! Beszélni róla, kifejezni, elismerést adni! Ennek időt adni! Ez időben mérhető! Mennyi időt fordítottál a családodban a szereteted kifejezésére mostanában? Ez már mérhető lenne. Első lépés a közös otthoni étkezések „szertartásának” megerősítése. Milyen sokat beszélek ennek jelentőségéről a terápiákban. Általában a sok elégedetlenség közepette élő családban nem étkeznek együtt szinte sohasem. Pedig milyen egyszerű is lenne együtt csinálni valami közös jót! Ez a korona vírusos karantén megadja a lehetőséget, hogy együtt állítsa elő a család és együtt is fogyassza el az ételt! Király lenne, stílusosan! Az étel és az élet szavaink ugyanabból a hangokból állnak!  Természetesen minden olyan pozitív családi érték rehabilitációja szükséges végre, amivel közelebb kerülnek a családtagok egymáshoz, érzelmileg! A fizikai szeparáció során gyakran a hála is könnyebben megszületik, amire óriási szükség van a családokon belül! Sokkal jobb, mint a harag, vagy a düh! Békében együtt lennit most el kell kezdenünk tudatosan tanulni! Persze az a legjobb, ha ez már csak folytatása a boldog családi létnek! A természetes, pozitív családi értékrendben nem csak azért neveljük fel a gyerekeinket, hogy külföldön majd sok pénzt keressenek és így váljanak boldoggá gyökerek nélkül, hanem a közös jövő teremtés miatt taníttatjuk őket. De ne feledjék, hogy a család létrehozása legalább olyan nemes cél, mint az elegendő pénz megteremtése. Az önmegvalósításnak nem egyetlen célja a karrier teremtés, az önmegvalósításnak ugyanolyan célja a saját család teremtése. Ezzel a vírusos szeparációval megláthatjuk, hogy hogyan is állunk ezzel? Kinek mit jelent az otthona? Az otthona illata, az otthona ízei, az otthona béketeremtő ereje. A belső béke átélésének helye.

Spirituális értelemben mit mond ez a korona vírus? A vírusok „királya”? Hogy az ember, ember, függetlenül, attól milyen a bőr színe, pénzügyi helyzete, körülményei. Nem válogat, máshol van a mérce. Persze a különböző betegségek is üzenik ezt. De most hangosabban, többeknek mondja egyszerre, az egész Földnek harsogja Az együttélést, a jól együttélést komolyan kell venni. Ennek a kicsi, szinte láthatatlan dolognak, vírusnak kell tanítania bennünket a saját egységünk, a szeretet kapcsolataink felemelésére a békés egymás mellett élésre. Azért, hogy ne a nagy jelentős méretű dolgok irányítsanak csak bennünket, hanem a jelentéktelennek tűnő dolgokra is szánjunk figyelmet. Az együttélés érekében. Tanítja nekünk, hogy nem a pénz teremti az embert, hanem az emberi értékek teremtsék a pénzt, a megélhetést! A tudat határozhassa meg a létet, és ne a lét a tudatot! A Teremtő ereje, az Isteni erő csak a belső hangunk felismerésével mutatja meg magát. Nem mások kiabálják a fülünkbe! Le kell hozzá lassulnunk, mert halkan szól! A gondolataink útján a belső csendünkben, a belső örömünk átélése közepette! A Teremtő hangja a fejlődésre hívja fel a figyelmünket. A hogyant ránk bízza, ahogyan képesek vagyunk megtanulni a szeretet hangjának érzékelését.

Változtassuk meg szemléletünket, hogy a jelentéktelennek tűnő, nem mérhető, nem látható dolgok visszakerüljenek a természetes körforgásba!  A létezés több, mint 3 dimenziós!

A prevenció az nem a félelem terméke! A prevenció olyan, amivel tudjuk, hogy többek leszünk a problémánál. Megjavítjuk az utat, hogy jól menjen a szekér. Nem a célunkhoz vezető út elkerüléséről szól, hanem a célhoz vezető út zökkenő mentésítéséről hogy, legyen erőnk oda eljutni ahová szeretnénk, ahová alkalmasak vagyunk odaérni!

De, hová is megyünk mi emberek most? Mi a mi közös utunk?

A közös felelősség vállalás felé, a szeretet kapcsolatokban élő ember természethez való visszatalálása irányába!

Tanuljunk újra együtt élni a saját lehetőségeinkkel emberhez méltó módon!

Szabó Irén

Kis ízelítő a saját képeimből és írásaimból:

_MJA1357

A tenger hangja,

olyan, mint a végtelen lélegzése.
Nyugodtan, beszívja, kifújja, örök mozgásban tartva a vizet.
Mint egy alaphang, ami a világmindenséget átfogja, folyamatos erejét kifejezve mozgat, és tart. Lendületét átadja rendületlenül.
Talán ez az „ami”, az Isten hangja is, megmutatva a létezés nyugalmát, örökkévalóságát.
Ebbe a hangba minden hang bele simul. Az emberek akarva-akaratlanul felveszik a ritmusát és rezgését, és saját hangjukat beleillesztik, elvegyítik benne.
Ringat, mint valami lassú mozgású, lassú haladású anya, aki a csendben, nyugalomban magzatát a méhében ringatja.
Örömöt csalogat elő.

2014.november 10.

_MJA1203

Ragyogó kincsem – a jelen a legjobb hely –

A jelenben lenni milyen?

Szeretni kell a jelent?

Félni Is lehet a jelent, akkor is belekapaszkodunk, hogy el ne szalasszunk valamit és hadonászunk, mint a fuldokló a vízben.

Jó lenne úgy a jelenben lenni, hogy átéljem, a jelen a legjobb hely.

A jelenben minden megvan, hisz én, én vagyok!

Én megvagyok.

Én tudom, hogy én vagyok!

Tudom, hogy így jó nekem.

A létezés a fontos.

A, van.

2014. november 28.